Češky triumfují v mezinárodním turnaji O Štít města Chebu

Tradiční mezinárodní turnaj " O Štít města Chebu" byl v letošním roce generální přípravou na červnové play-off o světový šampionát proti Nizozemsku, která dopadla na výbornou. Svěřenkyně trenérské trojice Bašný, Bělka, Míka, chebský turnaj vyhrály poprvé od roku 2009. Celému týmu za fanoušky HNB gratulujeme. 

 

 

Do Chebu vyrazil také náš fotograf Roman Knedlík, který vám nabízí neobvyklé fotopohledy ze zápasu Česko vs. Rakousko. Celou fotogalerii najdete zde: www.romanknedlik.com/index.php/cze-aut-4/

 

 

Česko - Bělorusko 31:26 (20:15)

Sestava a branky ČR: Satrapová, Raníková - Knedlíková 3, Keclíková, Salčáková 7, Růčková, Hrbková 3, Martinková 2, Luzumová 3/2, Štěrbová, Malá 4/1, Crhová 1, Šviráková 2, Jeřábková 5/1, Adámková 1, Matoušková. Nejvíce branek Běloruska: Mazgová 5/3, Suchamiravová 4. Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka.

„S výsledkem jsem spokojený, s hrou však nikoliv. Ve druhé části prvního poločasu jsme udělali několik chyb, k tomu neproměnili šance a vlastně dovolili Běloruskám se vrátit do zápasu. Pro další dvě utkání musíme zlepšit hlavně obranu,“ řekl bezprostředně po zápase trenér Bašný.

 

Česko - Rakousko 31:25 (17:13)

Sestava a branky ČR: Raníková, Müllnerová - Knedlíková 2, Keclíková, Salčáková 3, Růčková 2, Hrbková, Martinková 1, Luzumová 7, Štěrbová 4, Malá 4, Hradilová 2, Crhová 2, Adámková, Marčíková 4, Matoušková. Nejvíce branek Rakouska: Grigaiteová a Engelová po 5, Berischaová 4. Rozhodčí: Kavulič, Skružný.

„Dnes jsem spokojený s výsledkem i s hrou. Děvčata zahrála lépe než proti Bělorusku, měli jsme méně hluchých míst ve hře a dařilo se nám v obraně,“ chválil své svěřenkyně trenér Bašný.

 

 

Česko - Turecko 36:25 (17:14)

Sestava a branky Česka: Raníková, Müllnerová – Knedlíková 2, Keclíková 4/1, Salčáková 1, Růčková, Hrbková 5/1, Martinková 6, Luzumová 4/2, Štěrbová 1, Malá 4, Hradilová 1, Adámková 4, Marčíková 1, Matoušková 3. Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka.

Trenér Bašný s výkonem týmu příliš spokojený nebyl. „Děvčatům trvalo dvacet minut, než se do zápasu dostala. Bylo to tím, že mohla soupeřky podcenit, a také proto, že tým Turecka vydržel 20 minutě dobře běhat a bránit. V přestávce jsme si k tomu něco pověděli a druhá půle již byla lepší i proto, že jsme změnili obranný systém a reagovali na to, které hráčky měl protivník na hřišti.“

 

 

Konečná tabulka mezinárodního turneje "O Štít města Chebu"